Rólunk

Így kezdődött...

Aki olyan környezetben nő fel, ahol a kézművesség és az értekmentés a mindennapok részét képezi, jó eséllyel egy életre „megfertőződik”. Ezzel az örökséggel nem volt nehéz elhatározás számomra, hogy az alkotásból próbáljak megélni, de erre csak akkor értem meg igazán, amikor harmadik gyermekem születése után újra felmerült a gondolat, hogy a gyereknevelés mellett dolgozni kezdjek. Ekkor kiléptem a korábbi keretek közül és nem mentem vissza a korábbi munkahelyemre.

...az elegancia, kifinomultság, részlet- és színgazdagság jegyében alkotunk Ponpaon márkanéven.

Vízióból valósággá vált

Többféle kézműves technikához értek, de a faragás állt mindig a legközelebb hozzám, sokáig ezzel kerestem a zsebpénzem. Amikor azonban kaptam a férjemtől egy varrógépet karácsonyra, azonnal beleszerettem és teljesen más perspektiva nyílt meg előttem. 2017-ben egy sikeres Startup Nation pályázat a víziómból utat varázsolt és Ponpaon márkanéven elindult a vállalkozásom.

Minden darabnak lelke van és ez engem boldoggá tesz

Érdekelt a divat, vonzott a bőr természetessége,a különböző anyagok kapcsolódása, az újrahasznosítás, mint értékmentés, ezért olyant akartam alkotni, amiben ezek a kötőszöveti elemek szerepelnek, ugyanakkor átminősülnek és egyedi, színpompás, játékos és elegáns egységet hoznak létre. A kezem közül kikerült munkák ezt tükrözik, minden darabnak lelke van és ez engem boldoggá tesz.

 

Termékeinkről

Alkotóműhelyünkben 2018 óta születnek bőrből és textilből, valamint ezek kombinációjából váll- illetve övtáskák, hátizsákok és kiegészítők: pénztárcák, telefontartók, de akár fülbevalók, kitűzők, könyvjelzők és egyéb apróságok is.

Újrahasznosítás

Az újrahasznosítás jegyében kiegészítőinket lehetőség szerint bőrhulladékokból készítjük, így egészen egyedi, sokszor megismételhetetlen darabokkal büszkélkedünk.

Értékmentés

Termékeinket az értékmentés gondolatával gyakran nagymamáink által szőtt, de már nem használt falvédők, szőttesek és zsákok anyagaival kombináljuk.

Praktikusság

Vásárlóink visszajelzéseire alapozva mondhatjuk, hogy táskáink népszerűségének titka az egyediségben, divatosságban, praktikusságban, tartósságban, és a modern divatba átemelt hagyományőrzésben rejlik.

Válogass kedvedre!

Önbizalom, kecsesség, könnyedség, életöröm, tobzódás a színekben, méltóság és pompa jellemzik a pávát. A mi alkotásaink is ebben a szellemben készülnek.

Sikerünk titka

Tudom, hogy szerencsés vagyok, de azt is megtanultam, hogy a siker mögött a kemény munkának is ott kell lennie. Ezzel a tapasztalattal, a mindennapos lelkesedéssel dolgozom és olyan embereket gyűjtöttem magam köré, akik ugyanezeket az értékeket vallják, hogy együtt örülhessünk minden egyes, kezünk közül kikerülő tárgynak.